Tuesday, 28 April 2015

Berkenaan takdir

Ada beberapa idea sebelum ni yang ingin diutarakan dalam blog, tapi sebab bertangguh akibat kena settle kerja itu ini, terus melayang segala idea tersebut. Idea ni bila tak 'dilepaskan' masa dia tengah membuak-buak, jawabnya tertanam lah akan dia ditelan masa. Satu kerja pulak nak kambus balik.

Cuma, ada satu benda yang saya rasa perlu jugak highlight kat sini. Berkenaan takdir. 

Kadang-kadang ada satu masa yang kita boleh rasa ada nya kuasa besar yang sedang merancang perancangan kita. Banyak kali sebenarnya perancangan yang saya lakukan tersasar tersimpang ke sana sini. Banyak kali merancang untuk ABC tiba-tiba jadinya $%^*@$(*&%. Lagi tambah menyeksa jiwa raga, bila perancangan yang dah jadi tu tak boleh nak reverse balik. TAK BOLEH OKAY! Jadi macam pokok tak boleh berganjak, sampai mati pun kekal di situ.

Dah nak buat macam mana, takdir lah namanya tu. Takdir ialah bila benda yang kau elak bagai nak rak sekalipun, akhirnya melantun jugak atas muka. Padan lah muka.