Tuesday, 25 August 2015

Update dunia je ni

Baru teringat daku masih mempunyai seketul blog di laman maya ini. Haha.

Dan baru perasan, hari menginjak satu angka semakin hampir. Err excited? Nehi kot. Numb dari minggu audit yang lepas macam tak beransur pulih lagi. Walaupun agak cool down sikit gelombang yang melanda, tapi masih lagi terasa di awang-awangan.

Tahun lepas kemain teruja nak sambung birthday sampai ajak family berholiday tepi pantai feeling2 syahdu. Tahun ni ai takda mood ye. Dalam kepala nak settle marking je weekend ni.

---

Mak saya membebel bila kerap balik lewat. Katanya, kalau dah ada anak nanti, kesian dekat anak lewat malam baru boleh jumpa. Lucu pun ada. Tapi tak pasti, lucu sebab kerja dunia yang hanya dilunaskan kerana takdir atau lucu sebab suami pun takde lagi heh!

Tuesday, 4 August 2015

Minggu gila sedunia

Setelah diperkenankan oleh mohor-mohor besar duli yang maha mulia, maka dengan ini saya mengisytiharkan minggu ini sebagai minggu gila sedunia. Kahhhh!

Gila tak gila nya diri ini bila I was completely detached masa tengah mengkalutkan diri sendiri mengejar ke sana ke mari mengumpulkan itu ini mencukupkan sana sini. Numb weh, numb terus. Robot pun tak gila sebegitu rupa.

Ehh, kalau audit dengan manusia pun kau berdebar macam nak terangkat segala organ nih, habis audit dengan malaikat nanti kau ingat tak tercabut segala organ? Dengan manusia, sekali tanya soalan kalau tak boleh jawab, paling koman effect markah seketul dua je pun. Masih berupaya meneruskan hidup kan.

Cuba kalau dengan malaikat? Sekali tanya soalan, tak boleh jawab, sekali zaasssss!!! Habis takde rupa manusia. Balik asal, tak boleh jawab lagi, berkecai again and again. Sanggup ke Nahdiya?

Saya dengan rasa sangat rendah diri, sebenarnya sangat sangat mengharapkan agar audit bersama Tuhan kelak hanyalah di hijabkan antara saya dan Tuhan sahaja. Means, masa interview tu, ada satu tabir hitam besarrrrr sebesar sayap malaikat yang menutupi di sekeliling saya ketika sesi temuduga nanti. Hehhh,

Berangan lagi, berangan!