Friday, 26 August 2016

Antara Bangi dan Segambut

Padahal dua tempat ni ada lah dua tempat berbeza, entah kenapa boleh terlintas Naim pindah ke Bangi. Padahal dia masih lagi di area Segambut, haha.

Alhamdulillah selamat sampai, walaupun dalam perjalanan ke airport agak mencabar dengan jammed dan mengantuk nya Tuhan jela tahu. Dah sampai airport, terjumpa la seorang makcik yang over friendly sikit. Tak kenal pun, dia tetiba duduk sebelah masa tunggu flight. Memula boleh diterima akal lagi cerita yang dia sampaikan, lama2 macam sangat tak logik pulak isi penceritaan beliau. Nasib baik ada orang beratur untuk masuk flight Gate 3, so saya minta diri untuk beredar. Maaf la ye makcik, saya tak mampu nak digest cerita makcik.

Ingatkan boleh tutup mata kejap dalam flight, tapi ada lagi yang over friendly yang nak ajak berbual. Kali ni seorang pakcik pulak. Memula tu, layan jelah soalan dia, lepas beberapa ketika, saya terus terang saya pening kepala. Memang betul pening pun sebab saya dengan motion sickness berpisah tiada. Nasib baik pakcik tersebut tak menyambung perbualan dah.

Persoalannya, saya ni mempunyai rupa bentuk seorang yang peramah ke?

PS-Alhamdulillah untuk rezeki baru yang tak semena-mena muncul tiba.