Thursday, 15 December 2016

Cerita-cerita mulia

Sejak dari sebelum ditabalkan Agong lagi, saya mendengar banyak cerita-cerita mulia tentang Baginda. Setelah ditabalkan, berganda-ganda cerita mulia Tuanku dapat dibaca di mana-mana. Allahuakbar, hebat sungguh aura seorang yang memuliakan agama melebihi pangkat dan darjat. Moga kita pun turut sama terkena tempias kemuliaan agama yang dipamerkan Tuanku.

Psst, sekali pandang Agong ada iras Ayah saya! =D

Cuma, Ayah saya slow motion sikit melangkah, Agong jalan lajuuuuuu. Ayah saya cerita masa program walkhaton semua orang kena speed up sebab nak match kelajuan Baginda. Bila tengok siaran langsung pertabalan (which tak pernah kisah pun sebelum ni), habis semua cameramen kelam kabut mara ke hadapan HAHA. Dan paling kelakar masa Agong kawad kaki keliling empat segi, masa ni beliau nampak slow down sikit tapi bila nak hujung2 beliau macam tercepat langkah sampai encik askar sebelah menyebelah tak boleh nak match kaki ke kiri kanan kanan eh eh kiri kiri kanan kanan HAHAHA (maafkan patik terketawa seketika).